Adresa Adresa

Str. Capitan Pantea Ion Nr.19, Moreni

Telefon (+4) 0746 106 616

Dr. Iacobescu Longin Mihai

Ce este endodonția?

Endodontia este specializarea stomatologica ce se ocupa cu tratamentul canalelor radiculare ale dintilor sau, mai popular spus, de scoatere a nervului dintelui urmata de tratarea canalelor si obturarea/sigilarea acestora.

De ce sa alegem un medic specialist in endodontie microscopica?

Medicul specialist endodont a ales sa se specializeze numai pe tratamentele endodontice in practica de zi cu zi . In vederea realizarii unui tratament cat mai adecvat foloseste instrumente si materiale complexe care in mod normal nu sunt accesibile medicului dentist generalist Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologica asistata de miscroscop este folosita de cativa ani.

Cu ajutorul microscopului endodontic, care poate mari si poate furniza o lumina destul de puternica pentru a se putea observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber, se pot salva dinti, care altfel nu ar fi putut fi pastrati. Folosirea microscopului in tratamentele de canal a permis rezolvarea multor cazuri foarte dificile cu un prognostic rezervat. Un tratament de canal bine facut poate reda functionalitatea dintilor pacientului si cu ingrijire adecvata, poate preveni eventuale complicatii viitoare.

Cat costa un tratament de canal?

Depinde, unii dinti sunt mai usor de tratat avand mai putine radacini si fiind situati pe arcadele dentare mai in fata, altii prezinta un grad de complexitate crescut. Un pret total nu se poate preciza decat dupa efectuarea unui consult amanuntit.

Cat dureaza un tratament endodontic?

De obicei pentru un tratament endodontic obisnuit este suficienta o singura sedinta de 1-2 ore, totusi in unele cazuri mai complicate este nevoie de doua sau mai multe sedinte. Odata terminat tratamentul endodontic sunteti sfatuit sa luati legatura cu medicul dumneavoastra dentist pentru a efectua o restaurare coronara de durata a dintelui (coroana).Restaurarea coronara de durata este extrem de importanta deoarece reda functionalitatea dintelui .

Cat de dureros este un tratament de canal?

Faptul ca folosim anestezice de ultima generatie va garanteaza dumneavoastra ca pacient ca nu veti simti nici cea mai mica durere pe parcursul tratamentului.